Reformatorisch Dagblad 24 juli 2015

Gepost door Lambert Kisteman / 24 juli 2015 / Geen categorie / Reacties zijn uitgeschaled

De ChristenUnie in Ede heeft een meldpunt Op zondag werken geopend, waar winkelpersoneel ervaringen met de koopzondag kan doorgeven. Een meerderheid van de gemeenteraad in Ede maakte deze maand winkelopening op zondag mogelijk. De ChristenUnie heeft de indruk dat winkeliers en medewerkers niet altijd goed weten wat hun rechten en plichten zijn. Raadslid Weststrate: „Werken op zon- en feestdagen mag in de detailhandel niet worden verplicht. We horen echter dat ondernemers hun personeel zonder meer bellen met de mededeling: „We verwachten je aanstaande zondag zo en zo laat in de winkel.” Als medewerkers daarop aangeven dat ze principiële bezwaren tegen zondagswerk hebben, wordt daar niet altijd goed op ingegaan.” Met het meldpunt wil de CU volgens Weststrate „een goed beeld krijgen van wat er speelt rondom werken op zondag.” (Reformatorisch Dagblad 24 juli 2015)