Reformatorisch Dagblad 2 oktober 2014

Gepost door Lambert Kisteman / 2 oktober 2015 / Geen categorie / Reacties zijn uitgeschaled

De SGP roept christelijke ondernemers op om bij de rechter bezwaar aan te tekenen tegen de eis die ontwikkelaar Provast stelt aan winkeliers die zich willen vestigen in de Rotterdamse Markthal. Die mogen daar alleen een winkel openen als zij iedere zondag open zijn. SGP-Kamerlid Dijkgraaf spreekt schande van de eis die Provast, zoals gisteren bleek in deze krant, stelt aan winkeliers die een plekje zoeken in de gisteren geopende eerste versmarkthal van Nederland. „Ondernemers worden gedwongen om op zondag open te gaan. Consumentisme als religie, ten koste van de veelgeroemde vrijheid van ondernemers”, stelt Dijkgraaf. Hij noemt de toenemende druk tot zondagsopening een van de grote problemen van de nieuwe Winkeltijdenwet, die gemeenten alle ruimte biedt om winkels iedere zondag de deuren te laten openen. (Reformatorisch Dagblad 2 oktober 2014)